Is Origin het beste gameplatform?

Vandaag nemen we een zeer concrete kijk op drie bekende digitale distributieplatforms voor pc-videospellen. Het invoeren van de virtuele kwadratische kring van de strijd is Valve’s Steam, Electronic Arts haar Origin en Ubisoft’s Uplay digitale distributieplatforms.

Amazon.com heeft ook een belangrijke bijdrage aan de verkoop van digitale games. Maar deze anderen bieden een hele reeks functies en diensten die niet gevonden worden op de Amazonon website.

Eigenschappen en toegankelijkheid zijn even belangrijk als de titels die worden verkocht. EA heeft een strategie van losse exclusiviteit aangenomen in een poging om meer marktaandeel uit de klauwen van Steam te ontfutselen.

Belangrijke titels als Battlefield 3 en Battlefield 4, Mass Effect 3 en zonder twijfel de komende Titanfall van Respawn zijn niet gepland voor release op het Steam digitale distributieplatform.

EA heeft echter een overeenkomst met een andere uitgever getroffen om hun spellen op Origin te dragen. Ubisoft is een van deze uitgevers en heeft een aantal selecties op hun Uplay distributiedienst, evenals games van grote bedrijven zoals Bohemia Interactive (ARMA-serie), Telltale Games (Paradox Interactive en meer).

De verkoop van videogames is de laatste jaren sterk gestegen. Volgens het kwartaalverslag van de NPD-groep (de Watchmen van zulke verkopen) was de fysieke verkoop van videospelletjes bij fysieke winkels 21 procent recentelijk in augustus van dit jaar.

Grote hits tot nu toe zijn Saints Row IV en Madden NFL 25, die de omzet tot 293,4 miljoen dollar hebben doen toenemen. Dat is een stijging van ruim 50 miljoen dollar ten opzichte van het vorige jaar.

Het hielp de algemene fysieke verkoop van videospellen 521 miljoen dollar te bereiken, wat een kleine stijging is ten opzichte van vorig jaar (516 miljoen dollar).

Toch draagt ​​het bij tot de consequente toename van de gameverkoop, iets dat we nog niet sinds 2011 hebben gezien.

Maar NPD volgt alleen de fysieke verkoop van spellen, die een enorm verminderd deel van de totale spelinkoop is geworden. Digitale distributie is waar de industrie tegenwoordig zijn geld verdiend.

SuperData Research rapporteert een verrassende 846 miljoen dollar van de verkoop van digitale distributiespel. Dat is een stijging van meer dan 4% sinds 2012.

Deze optelling omvat PC en console game sales tezamen. Maar voor de pc is de digitale sector van veel groter belang dan bij elk ander platform. Dus welk digitaal distributieplatform moet je je trouw beloven?

Eerlijk gezegd is solidariteit met slechts één vrijwel onmogelijk. Als u digitale kopieën van TitanFall en BF4 wilt hebben, dan moet u toch ook in zee gaan met Origin of Uplay en het waarschijnlijk kopen van een distributeur vereist een soort activatie door het distributieplatform van de verouderde uitgever.

Dus laten we kijken naar de aantallen op elk platform:

  1. Steam: 2000+ PC- en Mac-titels
  2. EA Origin: 360 PC & Mac titels
  3. Uplay: 200 + PC titels

Winnaar is toch duidelijk wel Steam wat betreft de hoeveel aanbod.

Aantal gelijktijdige en actieve gebruikers

Deze informatie lijkt veel tegenstrijdigheden te bevatten en komt vaak niet goed uit de verf. Maar door ook het gelijktijdig actieve gebruikers mee te nemen zegt het al veel meer.

Een gebruiker wordt gezien als iemand die de service heeft gedownload. Gelijktijdige gebruikers zijn het totale aantal gebruikers die een dienst voor een bepaalde periode actief gebruiken.

  1. Steam: gelijktijdig = 6,6 miljoen bereikt in maart 2013/50 miljoen geregistreerde gebruikers
  2. EA Origin: gelijktijdig = 1,3 miljoen behaald in maart 2013 / Gedownload door 9,3 miljoen
  3. Uplay: 300,00 bereikt in juli 2013 / Ubisoft beweert 50 miljoen geregistreerde gebruikers.

Toch ook weer Steam aan de top.

Systeemgeheugengebruik

Ik heb geen idee, anders dan slechte optimalisatie, waarom Uplay zoveel systeemgeheugen opneemt, terwijl minder dan de helft van de functies en service van Origin and Steam biedt.

  1. Steam: 250,00K
  2. Origin: 106.000k
  3. Uplay: 200,00k

Winnaar: Origin met de snelste applicatie

Gebruiksgemak en functies

Elk van deze is vrij eenvoudig te beoordelen. Ga gewoon naar de officiële website voor elk en download het programma. Registratie via gebruikersnaam en wachtwoord is verplicht bij ieder platform.

Bij de installatie functioneert ieder als een digitale markt waar u locale spellen kunt kopen – en in het geval van Steam-via mobiele apparaten met een gratis app, te downloaden op iOS en Android.

Dus het is geen verrassing dat de oude rot in het vak, Steam, de leider is in het aantal aangeboden diensten. Ik kan het verkeerd hebben, maar uit mijn ervaring en het testen bieden Uplay of Origin geen single feature of service die niet ook op Steam wordt aangeboden.

In feite is dat het argument van tegenstanders van elk geweest. Ze volgen de leiding van Steam met een zeer kleine differentiatie.

Echter, geen drie bieden in-game video-opname zoals Fraps, MSI Afterburner, DxTory en zo veel andere video-opnameprogramma’s van derden.